Quin és el teu nom complet?
Susana Carayol Toral.
Quins són els teus any de docència? I quins són al centre?
Els meus anys de docència van començar fa 20 anys. Actualment, duc 6, vaig començar l’any 2018.
Què és per a tu coeducar?
Per mi, coeducar és donar oportunitats igualitàries als nins i nines.
Per a quin motiu s’ha fet una comissió de coeducació al centre?
La coeducació neix l’any 2021 amb la idea d’introduir la coeducació al món educatiu, a més, el sentit real de la comissió és implantar un pla d'igualtat que ve exigit per la llei des d’aquest mateix any.
Qui forma aquesta comissió?
Aquesta comissió la forma un grup de professorat d’aproximadament 10 professors/es, a més que dues persones són les que gestionen el grup i les altres fan activitats puntuals. Després, hi ha un grup d’alumnat, aquest any hi ha 11 alumnes.
Com es pot participar en aquesta comissió?
La forma que el professorat pugui participar en aquesta comissió és quan des de coeducació s'envia un correu a tot el professorat de l’institut per saber si volen participar, apuntar-se. Amb l’alumnat és a través de les tutories, el professorat pregunta si volen participar i a més hi ha alumnat coeducador passant per les classes per demanar una segona vegada si volen participar.
Ja heu format l’equip de coeducadors/es d’alumnat?
Sí, l’equip coeducador ja està format, el que passa és que és un grup que està obert tot el curs i necessitem més gent perquè actualment són només 11 persones.
Participa el professorat a les activitats i tasques de coeducació?
Sí, el professorat participa de diferents maneres per ajudar al grup de coeducació.
Quines activitats fa la comissió?
La comissió de coeducació fa totes les activitats que estan apuntades en la llista. Són relacionades amb el feminisme, es fan minuts de silenci per cada dona assassinada a Espanya, es fa un acte al 25N per la violència de gènere, al 17 de maig per lluitar contra la LGBTQ fòbia i el 8M pel dia de la dona, a més de coeducar cada dia dins les aules.
Creus què és necessària aquesta comissió als centres educatius?
No crec que és necessària, sinó que és imprescindible.
Com veus la societat del futur?
Penso que gràcies a tota la feina que s’està fent, tinc esperança que al futur serà un món més igualitari on dones com nosaltres canviarem el món.
Ens podries parlar sobre el jardí de les dones?
El jardí de les dones ha sorgit com un espai de record i de dol per les víctimes d'assassinat per violència de gènere. Cada vegada que hi ha una dona assassinada en el període del curs 24-25 es fa una sembra d’una planta, cada planta la sembra un nivell. Va començar 1r A i actualment (2 de desembre de 2024) ja anem per 2n B.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada