Història de la música i la dansa, bols quars

Día 14 de març l’alumnat de l’optativa d’Història de la Música i la dansa de segon de Batxillerat vàrem realitzar una activitat molt especial de relaxació de la mà de dues amigues de la nostra professora Eva. Just abans de començar, ens varen indicar quins eren els beneficis del so dels bols de quars, com reduir la tensió i millorar la pau mental gràcies a les vibracions del bol.




Tombats al terra a una estoreta, vàrem fer unes respiracions profundes per tal de poder fer una meditació guiada mentre na Valeria feia sonar un “bol de quars”.  Poc a poc, el so tan intens va anar omplint tot l’espai de l’aula i ens vàrem anar relaxant ajudats per la postura corporal i el fet de tenir el ulls tancats, tot deixant de banda els pensaments i centrant-nos en la pròpia respiració. Na Lorena anava passant entre nosaltres mentre cantava un mantra i ens feia massatges al front amb oli essencial. Ja cap al final, na Valeria va fer sonar un gran diapasó, també de quars, que ens l’apropava al nostre cos per sentir el seu so i la seva vibració. Poc a poc, vàrem obrir els ulls i, com no, el timbre ens va recordar que la classe s’havia acabat!!



Aquesta activitat, que podríem definir com espiritual, ens va anar molt bé: vàrem poder alliberar molt d’estrès, conseqüència de l’alt nivell d’exigència que comporta aquest curs escolar.

Al final de l’activitat, ens sentíem renovats i en pau, molt agraïts d’haver tengut l’oportunitat de gaudir d’aquesta experiència tan interessant que va servir com a desconnexió de les preocupacions i problemes, encara que fos només per uns moments. Tanta sort la poguéssim repetir pels seus efectes positius al cos i la ment.

Alumnat optativa de 2n de batxillerat Hª de la Música i la dansa


Comentaris