Compra just o just comprar?

L'alumnat de 4t d'ESO ha realitzat una exposició sobre el Comerç Just. En primer lloc, els expositors ens demanaven si sabem que és el Comerç Just i quasi ningú ho sabia. Posteriorment, ens ho explicaven i ens deien que hi havia principalment quatre productes amb què s'estava treballant perquè fossin justos que són: el cafè, el sucre, el cacau i la roba que vestim.

Més tard, ens explicaren per què es lluita per aquest comerç. Les raons més importants són: evitar l'explotació laboral infantil, abolir les diferències que hi ha avui dia segons el gènere en l'àmbit laboral, per aconseguir el respecte i el bon tracte cap al medi ambient i perquè tots els treballadors i treballadores tenguin un sou digne. 


Per acabar, els expositors han fet una petita dinàmica, la qual consistia a demanar-los que mirassin si les seves sabates, o les seves jaquetes eren de les marques Adidas, Nike, etc. A continuació, els demanaven que es fixassin en quin país posava a l'etiqueta que estaven fetes aquestes peces de roba. Les respostes més freqüents eren Xina, Vietnam, Bangladesh…, és a dir, llocs on hi ha aquest comerç injust.

Fatim Tall 2n E i Veronika López 4t B




Comentaris