Fira cultural: experiments de Física i Química.

 Hi hagué moltes activitats dutes a terme pel professorat de Física i Química, n'explicarem dues.

Serrana CornalinoNoelia Varela i Stefano Di Ruocco feren un experiment anomenat "Foc amb Aigua" el qual ens demostrava que no tots els focs es poden apagar amb aigua.

L'experiment es feia amb uns trossos de paper amb un poc de sodi, posteriorment li afegien aigua i s'avivava una flama. En segon lloc, amb aquests mateixos trossos petits de paper amb sodi, el que demostraven era que amb un compost químic, anomenat Fenolftaleïna, augmentava el pH del paper i el feia tornar d'un to lila obscur. Finalment, li afegien salfumant, un producte de neteja que la majoria de nosaltres tenim a casa, i li afegien el paper amb sodi i pH i tornava a un to més clar, demostrant-nos com actua aquest producte en el paper. Amb aquest exemple se'ns demostrava el que podria passar en casos reals.

A un altre lloc, Quimey Vargas i Luka Zakharov feien un experiment que consistia en el muntatge d'una capsa amb un forat i uns tassons apilats en una estructura en forma de piràmide. Es basava a ficar fum d'una màquina Led-500 pel forat de la capsa i demanaven un voluntari per endevinar com tirar l'estructura de tassons. La clau per fer-ho bé era amb ambdues mans estrènyer la caixa, perquè el fum de l'interior quedés comprimit i sortís pel forat en direcció als tassons.

L'alumnat ho va passar molt bé i fou un dels experiments que més varen voler repetir.

Veronika López i Lorena Espuch 4tB.

Comentaris