Entrevista: parlam amb na Lena Serra

Aquest segons trimestre hem tengut la sort de poder gaudir d’unes sessions de teatre amb na Lena Serra amb l’alumnat de 3r d’ESO.

A classe, a l’assignatura de llengua catalana, vàrem treballar el text teatral, com són els textos, personatges, escenografia, dramaturgs…, així que ens quedava posar-ho en pràctica. I la veritat és que les dues classes magistrals que ens va fer, ens agradarem molt i tenim ganes de fer alguna cosa més relacionada amb això.

Li preguntàrem algunes coses relacionades amb la seva vida i ens va dir que ara estava jubilada, però que encara fa molta feina (amb molt de gust). Va ser professora de secundària durant molts d’anys i amb el seu alumnat va començar a fer teatre a l’institut. Ara treballa, principalment, a l’Obra Cultural Balear, fomentant l’ús social del català a les nostres illes.

Començà a fer teatre al seu IES els horabaixes com a activitat extraescolar i de manera totalment altruista, però amb el temps i l’èxit d’aquesta activitat, aconseguí que el teatre fos una assignatura d’ESO. Es formà amb l’ajuda de moltes persones que tenien ganes de poder fomentar l’oralitat en llengua catalana de les persones joves, i amb aquestes persones arribà a tenir una relació de confiança en l'àmbit personal, cosa molt enriquidora.

Amb un grup de professors i professores, posà en marxa l’Encontre de Teatre en Català a Mallorca. Aquesta activitat era organitzada per l’associació Trenta-1, i servia per incentivar i motivar l’alumnat i el professorat que feia teatre als centres educatius. Durant aquest Encontre els participants assitien a diferents tallers (improvisació percussió, creació de personatges…) i a la cloenda es feia una mostra del que s’havia treballat als tallers. Arribaren a fer-ne 28 d’Encontres.

Al nostre IES ha fet dues sessions amb cada grup de 3r d’ESO on vàrem poder fer petits diàlegs, improvisacions i conèixer els tipus de personatges que podem trobar. Algunes persones demostraren tenir cert talent i potencial per a la interpretació, a part que totes i tots férem intervencions en llengua catalana.

Moltes gràcies, Lena! T’esperam aviat per poder gaudir una altra vegada!





Comentaris