La Fira de les Ciències des de la perspectiva d'una guia

Com a guia de la fira de les ciències, explicaré des de la meva perspectiva la feina que he fet durant aquests dos dies, ja que, depenent del grup que haguessis de guiar, la teva ruta començàs des d'un punt o un altre, la feina no era igual. 


Per exemple, jo vaig començar per les exposicions de física i química i les de biologia, on es feien diferents tipus d'experiments curts.


Després continuava pel mercadet solidari, on tots els doblers recaptats anaven per a les ONGs que ajuden a Palestina. 

Seguit d’això trobàvem una exposició de mates, on es feien bombolles amb diferents elements per explicar els angles i el perquè de la seva forma. 

Passàvem al taller de cuina, on es feien plats de diferents països per veure la cultura que tenen, segons la manera de cuines i els costums de cada poble.


Pocs metres després, teníem una exposició de plàstica on trobàvem caixes d'alumnes decorades, on cadascú explicava una història. 

Continuant per la peixera 2, primer vèiem una exposició d’economia on ens explicaven què són els ODS i el comerç just.


A l’aula 03, teníem una exposició on hi havia una mostra de molts d’objectes tradicionals mallorquins i ens expliquen sobre com feien ús d’ells. 

Per altra banda, teníem les exposicions de llengües estrangeres. A un costat hi havia diferents projectes d'anglès fets per alumnes, que tenien a veure amb l'escalfament global i les diferents contaminacions.















I, per l’altre costat, teníem una exposició d’alemany, on vàrem veure fotos del viatge d’estudis de batxillerat a Viena.

La ruta seguia anant cap a la biblioteca, on primer de tot podíem trobar una exposició que ens explicava la forma de saber el volum dels objectes i qui el va descobrir.

Acabant per aquesta zona, teníem l'última exposició sobre la ràdio. Aquí ens varen ensenyar els elements necessaris i la preparació per poder fer un pòdcast correctament.

Finalment, al pati, teníem dos tallers, un d’ells es deia Espiral, on ens convidaven a anar a les diferents activitats que fan normalment a diferents llocs de Palma. I ja per últim, el taller de l’ONCE.


Ainhoa Rivera Álvarez 4t B


Comentaris