8M: la crònica

     
Hola una altra vegada! Benvinguts a un altre article més de la nostra estimada revista digital.


Avui us relatarem tot l'ocorregut el passat 8 de març, el Dia Internacional de la Dona.





Com tots sabem el dia 8M és el Dia Internacional de la Dona, o Dia de la Dona Treballadora, se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides. És un dia aprofitat tradicionalment per a reivindicar el feminisme denunciant el sexisme.






A l'inici del dia, a gairebé totes les classes, van posar un vídeo en el qual apareixen estudiants del nostre centre, on deien els seus desitjos referents a voler aconseguir els drets per a les dones.

Als que van veure el vídeo els va agradar, a més alguns el van tornar a veure. Diuen que el vídeo és una bona iniciativa perquè els nens siguin conscients que ha d'haver-hi una igualtat, en tots els aspectes. Una de les coses que els va cridar l'atenció era que les dones diuen que volen sentir-se segures a l'hora d'anar pel carrer.





Els actes de commemoració van començar a les 12.15 hores i van finalitzar a l'hora de la sortida, les 14:05 hores. L'equip coeducador i els membres de la revista, que anaven a cobrir l'esdeveniment, van dur a terme una prèvia reunió d'organització i es van caracteritzar amb cada dona que anaven a representar. De manera que, van fer grups i es van distribuir les classes en les quals ho realitzarien.


A les classes feien les presentacions de cada dona, i es narrava breument la seva biografia. L'alumnat va reaccionar sorprès, i les seves reaccions van ser gravades pels càmeres.



Gràcies a l'equip coordinador, l’equip de la revista i a l'alumnat, pel seu respecte i atenció.


Fins a la pròxima!


Lorena Espuch Lenskaya i Veronika López-Páez Sevcikova 4t B


Comentaris