Sant Antoni: taller de glosa de Sant Antoni gener de 2024

La semana de Sant Antoni es van realitzar diferents tallers de glosa organitzats pel departament de Català. Aquests tallers varen consistir en fer un poc de teoria de com s’estructura i quin és el procés de creació açò sí, des de la vessant de la glosa improvisada, que és diferent , de la glosa escrita, atès que és cantada i improvisada en el moment, mentre que la glosa escrita no és improvisada.

Així, a través del rap i la glosa improvisada es van fer uns jocs de rimes on l’alumnat de 2n i 3er d’ESO va poder comprovar que l’exercici de la improvisació oral és molt positiu per al desenvolupament del cervell, atès que requereix rapidesa, enginy i càlcul. Els beneficis, per tant, d’aquesta modalitat de la nostra cultura popular són evidents.
En conseqüència, va ser molt gratificant veure diferents alumnes com eren capaços d’engirgolar rimes a una velocitat considerable i observar com s’adonaven del seu enginy. Llàstima que aquests tallers només siguin d’un dia, atès que les i els alumnes es motiven i és una activitat molt engrescadora per ells i elles. Es podria crear en aquest centre una assignatura que s’anomenés “Improvisació oral”?

Au idò, visca Sant Antoni i la glosa que és el nostre patrimoni.


Ismael Moll

Fanàtic de la glosa i el vers improvisat



MOLTES GRÀCIES ISMAEL!


Comentaris