Sant Antoni: la crònica de la festa!


Benvinguts i benvingudes un altre dia més a la revista, avui us portem un article de divendres passat, quan vam celebrar Sant Antoni al nostre meravellós institut.

Organitzat tant per l’equip docent i alumnat de l'IES La Ribera, la seva durada va ser des de les 12:00 fins a les 14:05 h, es va dur a terme al pati, incloent-hi actuacions de dimonis, ball de bot, sonadors de xeremies i flabiols i batalla de gloses.


A continuació, parlarem amb més detall sobre els esdeveniments que van passar. A les 12:00 h sonà el timbre del segon pati, tothom baixà al pati com un dia normal, un cop acabat el pati ningú no va pujar a les aules, quedant-se al pati. Es van reunir tots a la primera peixera, on començaria la festa. Al cap d’una estona van sonar campanes i fuets, eren els dimonis que ja arribaven.







Van sortir els dimonis acompanyats de gent tocant instruments típics de Sant Antoni, xeremies, flabiols i tamborinos. Els dimonis van començar a perseguir gent que corria pel pati i espantant-los, després d'això, van fer una actuació al mig del pati i van donar per acabat els dimonis.




El professorat i alumnat de música van fer també una actuació ballant ball de bot, quan van acabar van deixar lliure accés a qui volgués ballar ball de bot. Van estar una estona ballant i celebrant.





Un cop acabat el ball començà la batalla de les glosses, on s'enfrontaria 4t ESO contra 1r Batxillerat, després d'unes quantes glosses elaborades i divertides van donar per guanyadors a 4t ESO, van gaudir de la seva victòria fins que es va fer l'hora de torrar.




Les torradores ja calentes i preparades per torrar, van començar al menjar. Hi havia dues zones una per gent que no menjava porc i les altres on sí. Tant profes, com alumnes van estar una hora cuinant, menjant, gaudint de l'ambient i la gent. En tocar el timbre de les 14:05 h tothom va anar cap a les portes de sortida recollint-ho tot, i se'n van anar a casa per gaudir el cap de setmana.


Maria Riera Amengual i Lorena Espuch Lenskaya 4tB

Comentaris