4t Expressió Artística: La bruixa de Joan Gol.let i Camille Rose García


Benvinguts un altre divendres més a la revista! 




Avui us volem explicar el treball de recerca sobre una artista molt important, que hem elaborat a la classe de 4t d’expressió artística, Camille Rose Garcia. El treball ha consistit a indagar a fons les característiques de les obres de na Camille, a continuació, hem elaborat quatre il·lustracions en grup a partir de la història d’una rondalla mallorquina. Quan hem acabat les hem exposat al bar de l'institut, el bar d’en Dani.

La investigació sobre l’obra de l'artista, ha consistit a descobrir els colors més representatius, les formes més característiques dels personatges, els fons i la tipografia que caracteritzen l'obra de l’artista. Un cop tot investigat triem els colors que empraríem en les il·lustracions sent aquests; verd, lila, blau i el seu característic negre. Òbviament, podríem canviar la seva tonalitat o fer-ne variacions. Seguit d'això, continuem amb el fons, fixant-nos en les característiques següents; molts elements gràfics i amb un estil “com mullat” o humit” contenint gotes i un fons de “paper aigualit”. A partir d'aquí els grups haurien d'elaborar una il·lustració per cada quatre persones.


Un cop teníem clar com Camille Rose elaborava les seves obres vam continuar amb la tria de la rondalla. Teníem una varietat de quatre rondalles per triar i d'una votació de classe va guanyar La bruixa de Joan Gol·let. És una rondalla que explica la història d'una infidelitat. Ens parla de tres personatges; Joan, la bruixa i una altra noia, de la qual desconeixem el nom. La història explica com Joan visitarà dues noies alhora, la bruixa i la noia desconeguda, la bruixa gelosa en assabentar-se comença a vigilar en Joan convertint-se en llebrota cada vegada que Joan quedava amb la seva altra estimada, un dia Joan estranyat de veure sempre la llebrota decideix matar-la, enmig de l'acte la bruixa torna a la seva forma normal i Joan espantat se’n va corrent al Puig de Bonany.

Aquí us deixem l'enllaç a la pàgina web on podeu trobar de la rondalla mallorquina La bruixa de Joan Gol·let, entre moltes d’altres.



Finalment, acabades aquestes fases vam passar a la darrera part del procés. Després d'aproximadament dos mesos de treball, vam acabar les il·lustracions, ara arribava l'hora d'avaluar-les i emmarcar-les, vam tenir alguns problemes amb els marcs de vidre, però ja tot acabat només quedava exposar-les al bar de l'institut. Després de tres mesos de feina, hem aconseguit fer una rondalla mallorquina amb l'essència de Camille Rose, i ens agradaria que tothom qui les visiti i vegi la dedicació que hi hem deixat, l'esforç i el detall entre altres coses.


Moltes gràcies per llegir-nos i seguir-nos setmanalment, esperem que us agradi aquest article i seguiu llegint. Una abraçada molt forta des d'aquí, La Ribera. 



Maria Riera Amengual i Veronika López-Páez Sevcikova 4tB

Comentaris