COOPERACIÓ I SERVEIS A LA COMUNITAT

Aquest primer trimestre els alumnes de 2n d’ESO de Cooperació i Serveis a la Comunitat han treballat com ens afecta el canvi climàtic. Com que la nostra assignatura és de caire pràctic, després d’haver estudiat a l’aula els aspectes més teòrics, vàrem voler passar a l’acció simulant una manifestació en contra del canvi climàtic. A continuació, ells mateixos us expliquen les seves experiències:


Grup de Melinda Faro, Sara Duran, André Bolaños, Mohamed Azizi, Celia Llorente


Desde que vàrem començar a Cooperació i Serveis a la Comunitat hem après sobre el canvi climàtic, llegint textos i mirant videos. També ens hem posat en la pell dels manifestants, que lluiten per canviar el món, fent pancartes i un video revolucionari.

Al centre, s’estan fent ara diferents accions solidàries com la recol·lecció d’aliments i joguines, un mercadet que recapta doblers per diferents causes. Voleu participar? Ajudeu-nos a canviar el món!

Uniu-vos a nosaltres i aportau el vostre granet de sorra.

Firmat, grup TACOFUET

***

Grup de Noa Pascual, Cintia Garcia, Mariana Vallejos, Mam Sokhna, Angelina Hulshoff

El primer que hem fet ha estat el cartell de com reduir l’energia que es consumeix i com disminuir la nostra petjada climàtica al nostre planeta perquè no hi hagi un canvi climàtic molt gran. Després vàrem veure un documental sobre el canvi climàtic i, a continuació, vàrem respondre unes preguntes. Més tard, vàrem fer una activitat on havíem de treballar una de les tres erres (reciclar, reduir, reutilitzar) i el nostre treball va consistir en fer unes fotos de com hem de fer les coses quotidianes per reduir el consum d’energia i com no fer-les. A més, a més, vàrem fer un pòster amb Canva posant informació sobre la batalla del canvi climàtic i vàrem fer una activitat sobre una ONG per a poder ajudar al medi ambient. Per últim, vam elaborar un cartell gran de cartró amb una frase: No hi ha planeta B. El vàrem dibuixar, pintar i decorar i, finalment, vam fer una manifestació. I així vàrem poder viure la nostra primera manifestació!

***

Grup de Juliane Plonka, Lorna Luzuriaga, Emma Centro, Chioma Alicha, Carla Pérez i Nerea Panadero.


En primer lloc, vàrem cercar diferents frases de protesta del canvi climàtic. Una vegada vam decidir quines volíem o les més adequades, vàrem començar a fer els esbossos a llapis en un cartró i després les vàrem repassar amb retolador. Llavors, vam anar a l'hort per començar la protesta contra el canvi climàtic. Tots junts vàrem cridar perquè la gent escoltila nostra opinió i perquè vegin que hi ha gent que es preocupa pel nostre planeta i volem cuidar-lo.


Comentaris