Què és això que hi ha a la peixera 2?

 QUÈ ÉS AIXÒ QUE HI HA A LA PEIXERA 2?

___

Susana Carayol 

BURKA 

El burca és una vestimenta tradicional que porten algunes dones de certs països musulmans (en especial a l'Afganistan i en zones del Pakistan i de l'Iran) basant-se en una interpretació estricta del codi islàmic del vestit o hijab, segons la qual la dona hauria de cobrir-se completament en públic.

Sens dubte una manera de reprimir a les dones i no poder ser lliures. 

Durant molts d’anys a l’Afganistan i Pakistan varen ser lliures. Les dones podien vestir com

volien, però tot això va canviar en arribar els talibans i prohibir que les dones puguin estudiar, anar totes soles i/o fer tasques totes soles i sobretot anar vestides amb aquesta prenda. 

Al llarg del curs passat el Departament de Dibuix a càrrec de na Mònica Sarti va voler mostrar al nostre alumnat el que sentia una dona que duia aquesta prenda i varen confeccionar aquest burka que teniu a la peixera 2 perquè, qui vulgui, pugui ficar-se dedins i veure la vida des de aquesta perspectiva de repressió i falta de llibertat. Això és violència cap a les dones que és el que reivindicam i pel que lluitam aquesta setmana en commemoració del 25N (Dia Internacional contra la violència cap a les dones, les nines i les adolescents). 



Comentaris