25N: Contacontes a 1r d'ESO


Durant aquesta setmana els alumnes de primer han tingut una xerrada on ha vingut una al·lota anomenada Rosa a fer-nos un contacontes. Aquesta xerrada tracta sobre el 25N.


Què és el 25 N?


El 25N és el dia internacional de l'eliminació de la violència contra la dona. Un dia en què reclamem poder viure en pau i sense cap violència cap a les dones.



Ens ha llegit diversos llibres: Malena en el espejo, Un lloc per a la Rula, 500 metres, Present i un poc de poesia en començar i en acabar la classe; l’ovella negra i orella.


Els llibres són tots sobre diferents tipus de violència: feministes, masclistes, sexistes, psicològica, mental, verbal…



Els que ens han semblat més interessant ha estat:


500 metres, aquest llibre comença amb una al·lota que sortia del tren i havia de caminar 500 metres tota sola cap a ca seva. L’adverteixen que no hi vagi sola, però no fa cas, cosa de la qual es penedeix quan un senyor major l’estira de la bossa que duu…


Hem fet una activitat en la qual sortia un voluntari nin. Li donen un paper i havia de fer com que el paper és una persona, i li ha de dir coses desagradables i cada insult s’arruga un poquet més el paper. Quan li demanes perdó, sembla que està millor, però realment continua fent-li mal, i el paper queda arrugat.

A alguns companys i companyes, potser se’ns ha fet un poc llarg, però les idees i la intenció de na Rosa eren bones.


Ha estat una xerrada en la qual ens han fet obrir els ulls i veure la importància dels llibres.

Moltes gràcies, Rosa per tot. Ha estat una hora increïble, esperem tornar a veure't. 


Lina El Merouani El Merouani 1r C

Josep Jaume Adrover 1r A


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada