VISITA A POL·LÈNTIA

 VISITA A POL·LÈNTIA


El passat 16 de novembre els alumnes de 1r de Batxillerat  de la matèria d'Història i Cultura de les Illes Balears van fer una sortida per visitar la ciutat Romana de Pol·lèntia, que és la ciutat més important de les Illes Balears i està situada a la localitat d’Alcúdia. 


La sortida va consistir en visitar el museu de Pol·lèntia situat al casc antic i les restes de la ciutat romana.


Així, en primer lloc, vam veure el museu que està dividit en dues parts; la part pública i la part privada. A la part pública destaquen unes estàtues i una sèrie de maquetes que il·lustren com serien abans i després les parts de la ciutat que han estat objecte de les excavacions arqueològiques. En canvi, la part privada consta d’unes vitrines on hi ha  objectes de l’ús domèstic com les vaixelles i altres d’àmbit religiós com són el símbol de la ciutat.



La segona part de la sortida la vam realitzar al jaciment de Pol·lèntia, concretament dividida en tres parts. La primera era la part residencial, on vam poder observar in situ els fonaments de les cases (DOMUS). També vam veure una part del traçat urbà, és a dir, un carrer. Destaca un carrer on encara hi queden restes de les columnes que sostenien el sòtil. D’altra banda vam veure un tram de muralla.


A continuació. avançarem per un camí fins arribar a la part central de la ciutat anomenada Fòrum. Aquesta és com una plaça actual on hi havia les tabernae, un parell de temples i es van poder observar una part dels dos eixos principals, el decumanus i el cardus.


Finalment, varem arribar al teatre que posteriorment seria utilitzat com a Necròpolis. En aquesta obra d’enginyeria ens va sorprendre la manera en que estava construïda, ja que van seleccionar una zona específica on la pendent natural de la roca afavoria la construcció i la sonoritat d’aquest teatre.


A pesar dels inconvenients, pensam que va ser una sortida profitosa i recomanem a tothom que vagi a fer una volta per Pol·lèntia.



Comentaris