#TikCat22

 #TikCat22


Amb na Marilena Vidal, la nostra professora de català, hem elaborat un vídeo seguint les bases del concurs #TikCat22, promogut per l’Obra Cultural Balear. La finalitat del concurs ha estat organitzar-ho a través de la plataforma TikTok, per  tal de fomentar l’ús del català entre els joves i estendre la seva presència per a atreure nous catalanoparlants.



El concurs s’ha anomenat #TikCat22 i nosaltres, a l’IES La Ribera, hi hem participat. Consistia en l’elaboració d’un vídeo curt per pujar a la xarxa fent servir el català com a llengua vehicular i preferentment, amb la conscienciació pel medi ambient com a tema del vídeo. Tot i això, hi havia 5 categories diferents, a les quals els participants podien guanyar com a premi, un iPad per a cada categoria.



Els alumnes de l’IES no hem guanyat a cap categoria, però ha estat una experiència divertida i hem col·laborat al foment de l’ús català com a llengua entre els joves. A més de l’experiència, el treball amb els programes d’edició de so i vídeo, ha servit com a pràctica per a les nostres habilitats quant a edició, i per descomptat per a millorar les nostres habilitats lingüístiques en català de manera divertida. Dos per u!



El nostre vídeo tracta temes relacionats al canvi climàtic i, animam a més gent a fer aquest tipus de vídeos o almanco, interessar-se per qualque cosa similar per fer arribar aquesta idea a més gent i també per entendre millor les conseqüències que tenen les nostres accions i així entre tots podem prendre consciència del canvi climàtic.


El vídeo que hem fet ens ha semblat molt instructiu perquè tracta d’una cosa real i que afecta la nostra vida quotidiana, les patates. Ens ha costat un poc trobar les imatges i sincronitzar-les amb la veu, però finalment ho hem aconseguit. Pensem que aquest vídeo pot incentivar la gent a comprar productes de cultiu local, ja que, com explicam al vídeo, contaminen menys i són fins i tot més bons per a nosaltres, perquè s’usen menys productes tòxics pel seu cultiu.



Amb l’excusa de fer el vídeo en català vàrem poder veure la veritable reculada que ha sofert l’ús del català a les xarxes socials, i que amb iniciatives com aquestes, nosaltres com a joves que som ara i adults en un futur, tenim alguna cosa a fer i dir d’aquest tema.


Quimey, Mario i altres alumnes de 4t d’ESO A


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada