CULTURA CLÀSSICA

Cultura Clàssica

Les i els alumnes de 4t de llatí varen fer una exposició d'escriptures antigues a la peixera 1 amb les explicacions de com eren aquests textos, per a què les feien servir i un poc de la cultura de cadascuna.  

Primer de tot, vam cercar la informació sobre el tipus d'escriptura que ens havia tocat. Després, vam fer les representacions de l'escriptura de Mesopotàmia, els jeroglífics d'Egipte, l'escriptura micènica, la grega i l'escriptura romana amb els grafitis que feien. 


Cada escriptura es feia en un suport diferent inspirat en el material utilitzat en l'antiguitat:

 

-Els suports de les escriptures micèniques i mesopotàmiques estaven fetes d'argila per simular el fang dels antics escrits. 



-El suport de l'escriptura grega estava feta amb una tauleta feta amb cartró i plastilina, escrita amb un punxó que representaven les tauletes gregues antigues fetes amb un marc de fusta i cera que s'enduria quan es refredava i permetia escriure i esborrar amb un punxó els apunts de classe dels nens clàssics.


-El suport dels jeroglífics els vam fer amb cartolines per simular el papir i amb tinta igual que el suport dels grafits romans fets en un gran mural. 

 

Finalment, vam exposar totes les rèpliques a la peixera.







Comentaris