CONCERT TERANGA I ESCOLA DE MÚSICA I DANSES DE MALLORCA

Articles: Catalina Maria Cerdà i Joan Lluís Cañellas
Fotografies: Eva Pasqual




El passat dia 10 de març l’alumnat d’optativa de música de segon i quart vàrem anar al Caixafòrum a escoltar un concert Teranga, el griots de Senegal. Va ser molt emotiu perquè era la primera sortida després de la pandèmia. Tant l’alumnat com el professorat vàrem gaudir molt i quan va acabar el concert la directora d’activitats del Caixafòrum ens va donar personalment l’enhorabona del comportament i participació de l’alumnat de l’IES La Ribera.

En aquest concert aprenguérem moltes coses de la cultura africana a través de la música, les danses i els seus elements característics.
L’alumnat de segon, com a mostra d’agraïment va regalar una rosa al professorat acompanyant.



Aquesta activitat la va repetir l’alumnat de l’optativa de tercer un dia després.
Aquí teniu unes fotografies i un vídeo de la sortida.


ESCOLA DE MÚSICA I DANSES DE MALLORCA 2n i 4t ESO

Avui, 26 de maig de 2022, els alumnes de l'assignatura de música de 2n i 4t d'ESO han tingut l'oportunitat de visitar i conèixer una de les institucions més importants de la nostra illa en matèria de música i ball tradicional. Aquesta és l'Escola de Música i Danses de Mallorca, una entitat que amb més de quaranta anys d'història es dedica a la investigació, l'ensenyament, la promoció i divulgació de tot allò que té a veure amb la música i el ball tradicional de la nostra illa.

La jornada ha estat ben entretinguda, ens ha rebut en Biel Frontera Mestre, el director de l'entitat, i ell mateix s'ha encarregat d'obrir-nos les portes de "L'escola". Entre altres coses ens ha explicat com han estat aquests més de quaranta anys de recorregut, els projectes, els viatges, les experiències i tota una vida dedicada a l'estima i conservació d'aquest patrimoni artístic, cultural i popular. 
Ens ha parlat sobre els projectes actuals i sobre els propers viatges. Probablement dues hores no haurien bastat per contar-nos tantes experiències i aventures viscudes amb aquesta gran família "triada", amb paraules d'en Biel.

El resultat d'aquesta visita ha estat l'aprenentatge de dues senzilles coreografies de contradanses, ben divertides i entretingudes, que han servit per experimentar, moure'ns, riure i demostrar que la millor teràpia per a la vida és el ball.

La jornada ha estat ben completa i satisfactòria, combinada amb una altra activitat per ciutat, una gimcana, preparada amb molt de talent i il·lusió per n'Eva i na Catalina, que ens han fet recórrer alguns del racons més recòndits del centre històric de la nostra ciutat.
El resultat de tot això ha estat un dematí de descobriments, ben entretingut, diferent i... sobretot, ple de ritme.

Comentaris