Sortida de geografia i història amb 1r ESO A i F: exposició faraó i teatre principal

Article: Aridana Miguélez 1r F

Fotografies: Rosa Maria Peña




El 13 de maig del 2022, 1rF i 1rA varen anar al Teatre Principal i al Gran Hotel.
Al Gran Hotel hi havia una exposició de l'Antic Egipte, on els explicaran a 1rA i 1rF diferents aspectes d'Egipte i els seus Déus.


Quan van entrar a l'exposició es van quedar impressionats amb el que van veure, eren tres figures grans. Les dues primeres eren de faraons. La guia els va explicar que es pintaven una línia negra als ulls perquè no se'ls apropassin els moscards i que portaven una barba postissa (barba cerimonial). A més, que eren dues cares d'estatura mitjana. 



La darrera estàtua era de cos sencer d'una persona que semblava que estàs portant una carrossa. Els va seguint explicant moltes coses que havien en l'exposició, per últim els va explicar com preparaven als faraons que ja estaven morts.

Els va dir que quan els faraons anaven al regne dels morts posaven el cor del mort en una balança i a l'altra part una ploma, si el cor pesava menys que la ploma, podien entrar al món dels morts, serien lliures i que eren persones bones. Però en canvi si tot això era el contrari, és a dir, que el cor pesava més que la ploma és que no havia estat tan bona persona. Es van acomiadar de la guia i es van dirigir a berenar a una plaça.


El seu últim destí va ser el Teatre Principal, on allà van contemplar el sostre més bonic de Mallorca,els van dir que aquest teatre estaba des del 1857 i que per culpa d'un incendi es va cremar, perquè tot estava fet de fusta. Però ho van tornar a construir i avui dia segueix en marxa. 


Els van ensenyar tot el teatre de dalt a baix, l'escenari, els seients, la part de dalt dels seients, les sales, el sostre, que hi havia sota l'escenari, les oficines, els camerins, tot tipus de detall.






Als nens i nenes de 1rF i 1rA els va quedar cara de sorpresa en veure el que hi havia darrere de l'escenari.


Segurament, després de tot el que havien vist mai s'oblidassin, igual que als professors que els acompanyaven en aquesta meravellosa excursió.








Comentaris