Entrevista a Margalida Palmer del departament de física i química, amb motiu de la fira de la ciència



Margalida Palmer, en representació del departament de física i química, ens conta alguns detalls sobre la fira de la ciència, que s'està celebrant a l'institut aquests dies.


R:  Des de quan es celebra la fira de la ciència a aquest institut?

M: Des del 2018.

R: Com va nèixer aquesta iniciativa?

M: Aquesta iniciativa va nèixer perquè en Manu ja l'havia celebrat a IES Manacor, i trobava que tenia molt d'èxit. Va proposar a na Maria Antònia i a mi participar-hi, ens va encantar la idea i tot d'una ens hi vàrem engrescar.


R: En què consisteix la fira de la ciència?

M: Consisteix en què el professorat prepara a l'alumnat perquè faci experiències científiques, els convertim en professors per als altres alumnes. Durant els dos cursos de pandèmia s'ha fet a nivell intern, però aquest curs venen dos instituts a veure-ho: l'IES Ramon Lllul i l'IES Josep Sureda i Blanes. És un intercanvi d'experiments científics.




R: Quin és l'impacte que té la fira de la ciència sobre l'alumnat?

M: L'impacte és completament positiu: augmenta la motivació cap a la ciència notablement. Ens sorprèn cada any allò bé que ho fan, la seva reponsabilitat, a cada paradeta pareix que ho han fet tota la vida, tot i que només els podem preparar en les hores justes de laboratori, però va beníssim, ells mateixos ho entenen molt bé, quan ho han d'explicar als altres. Els alumnes mostren molt interès, i si mostren interès, aprenen.




R: Què reivindicaríeu de cara una futura fira de la ciència? Què fa falta per millorar, quines són les mancances?

M: Fan falta les mateixes ganes per part de l'alumnat i que tothom ens ajudi en la mesura del possible. Altres departaments ens han donat suport, el departament de dibuix ha col·laborat elaborant cartells, el team extraescolars ha muntat tota la infrastructura, i en general el professorat baixa amb els alumnes, es preocupa i s'interessa. 

Moltes gràcies i fins l'any que ve!






Comentaris