Cultura científica de primer de batxillerat

 Article: alumnat de Cultura Científcia (prof: Lluís Mestre)



L'alumnat de 1r de Batxillerat de l'assignatura de Cultura Científica del nostre institut ha estat realitzant una investigació sobre els minerals crítics a l'Afganistan i la seva importància a l'economia mundial. 

Aquesta investigació s'ha reflectit en una exposició a la peixera 1 que ha estat visitada i comentada entre els diferents cursos d'ESO a l'assignatura de Biologia i Geologia.

L'Afganistan és un dels productors d'aquests minerals que es troben en moltíssims d'aparells tecnològics que emprem a diari (mòbils, ordinadors, etc.). També són fonamentals a l'anomenada transició energètica (pas de la utilització de combustibles fòssils contaminants a energies verdes) ja que són components essencials d'aerogeneradors, plaques solars, bateries elèctriques, etc. Per no esmentar també, el seu paper en medicina, telecomunicacions, etc.

També en aquesta exposició es parla de la contaminació que provoca l'explotació d'aquests minerals i el sosteniment indirecte, que realitzem tots els consumidors, de governs radicals com els dels talibans que no respecten els drets humans.



Comentaris