Grues per la pau

Article i fotografies: Rosa Maria Peña 

Una grua, en castellà una "grulla", és un ocell de la família dels gruíds.

Existeix una tradició japonesa que diu que si fas mil grues de paper es complirà el teu desig.  A Japó aquesta au es considera mística, i és l'icone de l'art de doblegar paper (origami o papiroflèxia), tal com és per a nosaltres la figura de la "pajarita".

La història de Sadako i les mil grues de paper la pots llegir al següent enllaç. Víctima supervivent dels bombardejos d'Hiroshima, als 11 anys va ser hospitalitzada degut a un càncer de medul·la òssia. Llavors es va proposar fer mil grues. Va defallir als 12 anys. És un símbol de totes les víctimes innocents de la II Guerra Mundial.

Aquests dies estam sentint campanes d'un conflicte entre Rússia i Ucraïna i un desplegament inicial de tropes a les fronteres d'ambdós països. El dia 30 de gener es celebra mundialment el dia de la pau i la no violència. A la Ribera hem volgut reivindicar un món pacífic sense conflictes i és per això, que l'alumnat de 1r d'ESO F ha elaborat aquestes grues de colors que hem penjat al passadís: per recordar la necessitat de viure en pau.





Comentaris