Entrevistam a Inés Elizeu i Elisabeth Cortés

Periodistes: Esther Arabela Luzuriaga i Rocío Fang (4t ESO)
Coordinació: Rosa Maria Peña
Fotografies: arxiu revista

Les joves artífex del lapbook, Inés i Elisabeth (d'esquerra a dreta)

Les alumnes Rocío Fang i Ester Arabela Luzuriaga de 4t d'ESO han entrevistat a les creadores del lapbook de geografia i història Inés i Elisabeth, alumnes de 3r d'ESO. Coneguem doncs, una mica més en profunditat aquestes alumnes i la seva tasca:


- Com se us va acudir fer aquest treball?

Ens varen donar una setmana per fer el treball. Llavors varen començar a cercar imatges sobre el tema, fent cada part en un costat d'una capsa. Després de veure les imatges, els hi va arribar la inspiració.


- Com us heu repartit la feina?

Sabíem que s'avaluava cada tema part per part, així que ens vàrem repartir els temes. N'Elisabeth es va encarregar de la indústria, i na Inès va treballar "la vida més barata". Ens posarien un 10!No podem estar més contentes. Vàrem estar 11 hores seguides fent-lo.

- Quins materials heu utilitzat?

Fonamentalment cartró, paper, pals petits, pinxos, la majoria era material reciclat o reutilitzat. També hem usat paper de seda, fotografies o sil·licona. Per exemplificar els tipus de material, vàrem cercar material real, com ara polièster, nylon, etc.

- Què representa la portada del treball?

Representa el món en sí mateix, el món controlat per les fàbriques (químics, tancs...),. El títol és “la indústria petroquímica” i “producir más barato”. 

- Estau contentes amb el resultat? Què heu après?

Sí, en general estam molt contentes, però pensam que ens hauríem d'haver esforçat més amb la portada. Ens hem esforçat i estam contentes amb el resultat. Hem après molt sobre que no es poden imprimir més doblers, sobre els perjudicis del fum, el preu del material, l'explotació laboral, les despeses de producció, o conceptes com els guanys o el valor absolut.

- Què diríeu als companys i companyes de cara a fer lapbooks en un futur?

Principalment que li posin ganes i aprofitin el temps. També és important entendre el que fas, ja que si no entens el que estàs fent, no sabràs ni què ni com fer-lo. Sona molt típic, però és així.



Moltes gràcies!

Comentaris