Les diferents paradetes que tenim a la peixera: s'altra senalla i mercadet solidari

 I és que un altre món és possible. Un món on es du a terme consum responsable, on darrera tota la cadena de producció hi ha persones treballadores que han cobrat un salari digne, i els productes s'han elaborat sota criteris de sostenibilitat i cura amb el medi ambient. 



Entrevistam a la professora Joana Aina, que ens explica la paradeta.

R: Joana Aina, com va començar aquesta iniciativa?

JA: Ja fa cinc anys que es porta a terme, però els dos darrers cursos hem optat per afavorir encara més la compra responsable aprofitant la campanya de Nadal. D'una curolla personal podem dir que ara és el departament d'orientació que impulsa la iniciativa.


R: Qui hi ha darrera tots aquests productes?

JA: S'altra senalla, la botiga de comerç just, que a més de tenir paradeta on ofereixen productes com xocolata, cafè, objectes decoratius, etc; realitzen unes xerrades per a l'alumnat de 1r d'ESO.  Així, es poden familiaritzar des del seu aterratge a l'institut amb aquest tipus de comerç. El 10 de desembre es varen fer les xerrades, i els tornarem a tenir per aquí el 10 de gener.


MOLTES GRÀCIES!

A més, la professora Eva Rodríguez és una gran amant dels animals, voluntària a diferents associacions protectores com ara la "Col·lònia de moixos de carrer "La Ribera", "Peluditos" de Son Reus, i "Gaticos y perretes" de Llucmajor i "projecte padrins". Per això, ha realitzat la xerrada "responsabilitat i respecte als animals" a diferents nivells d'ESO i batxillerat, on s'han tractat temes tan importants com la labor del voluntariat, la importància de la castració o la denúncia del maltracte.


També té una paradeta al costat de s'altra senalla, amb l'objectiu de recaptar doblers per ajudar als animals més desprotegits.



Comentaris