25N CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Article: Héctor Gil  1r ESO A
Fotografies: Iván López 1r ESO A
Vídeo youtube: Mónica Sarti/comissió d'audiovisuals del centre
Imatge "la puerta violeta": Rosa Maria Peña



El passat 25 de novembre "Dia internacional contra la violència de gènere", des de l'institut de la Ribera vàrem volem commemorar aquest dia tan important i per donar-ne suport, l'institut va fer una cursa solidària a benefici de  "Ponts per la pau", una associació que ajuda a les dones i nines de Afganistà, creada per l'afganesa Nadia Ghulan , que es va haver de fer passar pel seu germà per poder guanyar doblers per a la seva família. A més, es varen realitzar tallers a tots els cursos d'ESO.



A primer d'ESO tots el grups es varen reunir al pati i  l'alumnat coeducador va llegir un manifest creat per ells mateixos. Després tot primer va cantar "La puerta  violeta" de Rozalén, per acabar i malgrat la pluja, varen fer la cursa solidària.




A segon d'ESO varen fer el mateix que primer d'eso, tots el grups es varen juntar al pati i l'alumnat coeducador va llegir un manifest creat per ells, i després del manifest varen guardar un minut de silenci per les víctimes de violència de gènere, i com les condicions meteorològiques no varen permetre fer la cursa,  segon es va quedar sense córrer.


Com tots els cursos, tercer d'ESO va llegir el seu manifest i després guardà un minut de silenci per les víctimes de la violència masclista, després varen cantar la mateixa cançó que segon,la cançó "bella" de Bebe, i com la pluja va decidir descansar, tercer va poder fer la cursa.
L'IES particpa amb el moviment feminisme a l'escola



A quart d'ESO varen repetir el mateix que a tercer: lectura del manifest,cançó protesta i carrera.
I per últim primer de batxillerat varen llegir un manifest fet per tot el centre, després varen cantar la mateixa cançó que a primer d'eso, "La puerta violeta". A més a més la professora de música els va felicitar perquè havia estat el grup que més havia respectat l'acte. I per acabar aquest dia els alumnes de primer de batxiller varen fer la cursa solidària. 


Iván va recollir tot l'esdeveniment amb la càmara, pla a pla, moment a moment


Comentaris