MANIFEST QUE ES LLEGIRÀ DIA 31 I 1 DE JUNY : CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


A les 10:30 hrs de dilluns dia 31 i dimarts dia 1, sonarà el timbre i es llegirà aquest manifest elaborat per la comissió de convivència i coeducació. En acabar la lectura hi haurà un minut de silenci.

 MANIFEST EN CONTRA DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


  1. Dona de 35 anys. Saragossa.

  2. Dona de 48 anys. Astúries.

  3. Dona de 52 anys. Tarragona.

  4. Dona de 42 anys. Barcelona.

  5. Dona de 28 anys (i el seu fill de 7). Sa Pobla (Mallorca).

  6. Dona de 60 anys. València.


Fins fa deu dies aquestes dones eren dones amb un futur per davant, amb una vida. Però ara ja no són més que el record que ens han deixat les notícies d’aquests darrers dies.


Fins fa deu dies, les seves parelles (o en algun cas, ex-parelles) eren homes lliures. Ara són assassins en mans de la justícia o assassins suïcidats.


Tres d’aquests sis homes assassins tenien una ordre d’allunyament. Què ha fallat? Pot ser sigui el sistema de protecció de les víctimes que no funciona de manera adient? Un dels homes assassins havia rebut algunes denúncies de maltractament, però després havien estat retirades per la pròpia víctima, amb el motiu que estava massa enamorada i que ho volia tornar a intentar. Els altres tres assassins pareix ésser que ho han fet sense previ avís….


Alguns i algunes diuen que pot ser com a conseqüència de la pandèmia, aquestes dones havien estat confinades a casa, i per tant controlades per les seves parelles, i el fet que ara que ja podien sortir al carrer ha provocat que ells no poguessin controlar-les; i per això, les han matades. Aquesta podria ser una de les múltiples reflexions sobre la tràgica situació. Però totes aquestes desgràcies requereixen d’un raonament més profund: 


Què està passant a la nostra societat? És obvi que el masclisme continua guanyant. A dia d’avui no podem permetre que encara hi hagi gent que negui l’evidència, que encara hi hagi homes que es pensin amb el dret de tenir una esposa com si es tractés d’una pertinença, que encara hi hagi homes i dones que pensin que dins l’amor tot val.


Des de La Ribera volem dir que NO a aquestes falses idees. Aquest centre lluita per educar-nos dins una societat igualitària, on tots i totes poguem ser lliures, i viure sense por.


Com a components de la comissió de delegats i delegades de convivència i coeducació volem aportar el nostre granet d’arena i fer-vos reflexionar sobre si és aquesta societat la que volem per a nosaltres.


Companyes i companys, està en les nostres mans canviar el camí d’aquesta societat malalta. Al nostre i a molts de centres educatius ens estan intentant ensenyar altres tipus de valors, una convivència i una coeducació que tenen com a bandera la pau i el respecte. 


No podem mirar cap a una altra banda, entre totes i cada una de les persones que formam part de la comunitat de La Ribera volem cridar ben fort i alt:


LA RIBERA REBUTJA LA VIOLÈNCIA I AVUI ESPECIALMENT LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE!! VOLEM UNA SOCIETAT LLIURE!!

Comentaris