CERN CATEDRALES DE LA CIENCIA



El CERN és un dels centres més prestigiosos a nivell mundial en el camp de la Física. Pensau que la world wide web i les pantalles tàctils es varen desenvolupar en les seves instal-lacions com a mitjà per dur a terme les seves investigacions. 
Hi haurà una primera xerrada més tècnica dirigida als estudiants de Física de 2n de Batxillerat que es realitzarà a la biblioteca la qual es realitzarà a les 11 h. En aquesta xerrada es tractaran  els darrers descobriments que s'han publicat la darrera setmana a la premsa internacional els quals constituiran probablement un nou paradigma en el coneixement científic així com temes relacionats amb la cosmologia i l'evolució de l'Univers. Serà bastant dinàmic ja que hi haurà una sessió de preguntes i respostes amb l'alumnat ja que aquest previament s'ha documentat en el tema i han elaborat el questionari. 
La segona xerrada es realitzarà a les 12:00 amb l'alumnat de primer de batxillerat a, a l'aula 10. En aquesta segona  es detallaran aspectes dels acceleradors de partícules, física mèdica, protonterapia,  el bosó de Higgs...
Posteriorment l'alumnat entrevistarà a la conferenciat.
Cal dir que tant les xerrades i l'entrevista seran enregistrades i posteriorment s'elaborarà un article que publicarem en aquesta revista.
De moment us deixam un vídeo molt il-lustratiu del CERN .

Comentaris